Творба на фламандския художник Антъни ван Дайк е продадена за над 3 млн. долара на търг, съобщава Си Ен Ен, цитиран от „24 часа”.

Тя се казва „Свети Йероним“ и в момента се съхранява в музея Boijmans van Beuningen в Ротердам.

Според аукционната къща Sotheby's картината е нарисувана между 1615 и 1618 г. Тя изобразява гол възрастен мъж, седнал на табуретка, предаде bTV.

Смята се, че самият Антъни ван Дайк е работил заедно с фламандски художник от епохата на Барока Питър Паул Рубенс в Антверпен.

Произведението на изкуството на Дайк е открито в края на 20-ти век във ферма в Ню Йорк. Картината е намерена в барака и е била покрита с тор от полета. Откритието прави колекционерът Албърт Б. Робъртс, който е закупил изоставената картина само за 600 долара.

Картината беше продадена за 3,1 млн. долара на търг в четвъртък. Част от приходите ще бъдат за фондацията на Албърт Б. Робъртс, която предоставя финансова подкрепа на артисти и други благотворителни организации.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.