Поради технически причини театралната постановка "Догодина по същото време" няма да се играе на предварително плануваната дата 16.09. в зала 1 на ФКЦ. В рамките на тази седмица се очаква насрочването на нова дата.

Закупените билети могат да бъдат презаверени за друго събитие от програмата на театъра, както и ще важат без презаверка за новата насрочена дата.

Екипът на спектакъла се извинява за причиненото неудобство и благодари за разбирането.
Доп. информация на тел. 052 602828, от 12.00 до 17.00 часа в делнични дни.

Премиерният филм за тази седмица е 100% ВЪЛК - Австралия, 2020, 85’.

МАСТЕР ОФ АРТ - ЛЯТНО ИЗДАНИЕ ВАРНА 2021 продължава до 22 септември. Повече за програмата на фестивала в сайта www.fccvarna.bg - секция "Фестивали".

В периода 23-29 септември ще се състои 39-ят Фестивал на българския игрален филм "ЗЛАТНА РОЗА".

Най-старият и единствен по рода си у нас фестивал за българско игрално кино „Златна роза“ ще представи най-новите български филми. Форумът ще се проведе в залите на Фестивален и конгресен център Варна.
В конкурсната програма са селектирани 23 късометражни и 14 пълнометражни филма, произведени както с подкрепата на Националния филмов център, така и с частни средства в последната година. По традиция в рамките на фестивала във Варна ще присъстват създателите на филмите.

Фестивалът ще бъде открит на 23 септември от 19.00 часа. След официалната церемония за първи път пред българската публика ще бъде показана копродукцията „Просто хора".

Организатор на Фестивала на българския игрален филм “Златна роза” е Националният филмов център, с подкрепата на Министерство на културата и община Варна.

Програмата на кинофестивала ще намерите в сайта fccvarna.bg – секция „Фестивали“.

22 септември - зала 1 - 19:00 часа
Goldberg nights
Нощта във Варна ще бъде млада с виртуозните саксофонисти от квартет „Сигнум” и пиaниста Кай Шумахер
Горещо адмирираните провокатори, които с лекота прескачат от барок до най-нова музика, идват в България за откриването на XVIII Европейски музикален фестивал Варна.

Повече информация за концертите на ЕМФ ще намерите в сайта www.fccvarna.bg - секция "Фестивали".

Билети на касата на ФКЦ, тел. 052-608-446 и онлайн от сайта www.fccvarna.bg

 

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.