Кинопремиерите за следващата седмица 12-18 август са УБИЙСТВЕНА ИГРА и ЗВЯРЪТ.

УБИЙСТВЕНА ИГРА – САЩ, 2022г., 95 мин., Комедия , Трилър , Хорър

Режисьор: Халина Рейн
В ролите: Мария Бакалова, Аманда Стенбърг, Рейчъл Сенот, Чейс Сюи Уондърс, Пийт Дейвидсън, Майха'ла Херолд, Лий Пейс
Сценарист: Сара ДеЛап
Продуценти: Али Хъртинг, Дейвид Хиноджоса
Музика: Ричард Врийланд - Disasterpeace
Оператор: Джаспър Улф

Група от седем богати 20-годишни младежи започват бурно парти в усамотено фамилно имение - по време на ураган навън. Веселбата чрез играта "Тела" придобива смъртоносен обрат...

ЗВЯРЪТ – САЩ, 2022г., 94 мин., Приключенски , Трилър

Режисьор: Балтазар Кормакур
В ролите: Идрис Елба, Шарлто Копли, Райли Киоу, Аяна Хали, Амара Милър, Мелани Джарнсън, Лиа Джефрис
Сценарист: Райън Енгъл
Продуценти: Джеймс Лопес, Уил Пакър, Балтазар Кормакур

Огромен свиреп лъв преследва баща и двете му дъщери тийнейджърки - в саваната има не само един върховен хищник...

Наскоро овдовелият лекар Нейт Даниелс (Идрис Елба) решава да осъществи отдавна планирано завръщане в Южна Африка, където за първи път е срещнал жена си, с надеждата отново да се сближи с двете си отчуждени дъщери. Тримата се отправят към резерват за диви животни, поддържан от техния дългогодишен семеен приятел и биолог Мартин Батълс (Шарлто Копли). Не след дълго обаче това, което започва като спокойно пътешествие в търсене на душевен покой и семейно разбирателство, се превръща в кошмарна борба за оцеляване. По петите им е огромен кръвожаден лъв, който, след сблъсък с бракониери, вижда всички хора като плячка. Ще успее ли Нейт да спаси семейството си? На какво е способен човек, за да оцелее и възможно ли е да спечели в неравностойна битка с дивата природа?

На 18 август от 20:00ч. в зала "Европа" ще се проведе ФЕСТИВАЛ НА ПЛАНИНАРСКОТО КИНО 2022/ Banff Centre Mountain Film Festival 2022 - билетите са в продажба.

ФЕСТИВАЛ НА ПЛАНИНАРСКОТО КИНО 2022/ Banff Centre Mountain Film Festival 2022

Най-големият и един от най-престижните планинарски кино фестивали в света - Banff Centre Mountain Film Festivalотново в България. Всяка година след провеждането му в Банф, Канада, филмите финалисти тръгват на Световна обиколка. С планирани спирки в около 550 общности и повече от 40 страни по целия свят, Световното турне на Банф празнува невероятните постижения в разказването на истории и правенето на филми за природата и спортовете на открито по целия свят!

През 2022 България отново е част от тази обиколка, като след първата спирка в София, по традиция Фестивалът идва във Варна! В морската ни столица, публиката ще се наслади на 7 ленти, представящи забележителни истории, идващи от далечни земи и носещи духа на планината и свободата! Програмата на фестивала е пъстра комбинация от приключения сред природата, срещи с непознати култури, анализиране на актуални екологични проблемии, любимите аутдор спортове!Ски, планинско колоездене, скално катерене, пътешествия до невероятни места - само част от света, в който ще навлязат зрителите по време на Banff Centre Mountain Film Festival WT!

11, 18 и 24 август – 17:00 ч.
Концерти от Международния фестивал БАЛКАН ФОЛК ФЕСТ
вход свободен, зала 1

На 13 август Военноморските сили на РБългария ще празнуват своя 143-годишен празник. Тържественото събрание-концерт е от 18:00 ч. в зала 1.

10-14 август

XLVI Международен турнир по бридж "Варна" 2022

16 август – зала 1 - 19:30 ч.
„Извънредно положение“ – стендъп комедия
Със Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова

До 22 август в централното фоайе на ФКЦ продължава изложбата „ВОДНА СТИХИЯ & НЕЗАВЪРШЕНА СИМФОНИЯ“, изложба – живопис, в която Теодора Тодорова – Tegeti и Гергана Иванова – Griet представят повече от 20 живописни платна.

На билетния център се предлага в продажба стихосбирката на Теодора Тодорова-Tegeti "КОГАТО КАРТИНИТЕ ПРОГОВОРЯТ".

 

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.