Продължават прожекциите на френските филми, включени в програмата на ФКЦ - Варна. Предложението на Френския институт за този петък е:

ДА СЕ ЗАВЪРНЕШ - Франция, 2019, 77 мин.

Режисьор: Джесика Палю

Фермата, в която Томас е роден. Неговото семейство. Брат му, който няма да се завърне повече, майка му, която е напът да го последва и баща му - с когото никога нищо не е било възможно. Томас открива всичко това, от което избягва преди 12 години. Но сега тук е Алекс - 6-годишният му племеник и неговата пламенна майка. Филмът е адаптация по книгата на Серж Жонкур " L'Amour sans le faire ".

Новото кинопредложение е трилърът В КАПАНА НА ВРЕМЕТО / OLD – САЩ, 2021, 108 мин., по книгата на Пиер Оскар Леви, Фредерик Пеетерс
Режисьор и сценарист: М. Найт Шамалан
В ролите: Илайза Сканлен, Аби Лий, Томасин Маккензи, Ембет Давиц, Руфъс Сюъл, Алекс Улф, Гаел Гарсия Бернал, Кен Лионг

Лентата е по книгата на: Пиер Оскар Леви, Фредерик Пеетерс

Смразяваща мистериозна история за семейство на почивка в тропиците, което установява, че уединеният плаж, на който са отишли за няколко часа, по някакъв начин предизвиква бързо стареене... до степен, че целият им живот ще се събере в един-единствен ден.

За дълго планираната си ваканция, младо семейство се отправя на пътешествие към усамотен тропически плаж, който случайно откриват в интернет. Мястото е повече от невероятно и макар не толкова безлюдно, колкото са се надявали, предлага идилия отвъд най-смелите им мечти. С напредване на времето обаче става ясно, че райското кътче крие ужасяваща тайна. По някакъв необясним начин всичко, което се намира на плажа, остарява неимоверно бързо, като целият живот на хората се съкращава до един-единствен ден и никой от тях не е способен да си тръгне от брега. Семейството има на разположение само няколко часа, за да разкрие мистерията и да успее да се спаси, преди да е станало твърде късно.

Ще успее ли някой да се измъкне от капана на времето? Каква е връзката между всички хора, намиращи се на плажа и каква е страховитата истина зад мистерията? Отговорите са шокиращи.

Оригинално изследване на остаряването и как различните поколения приемат факта за неизбежността на човешката тленност и за незначителността ни пред лицето на природата.

До 24 юли продължава лятното издание на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ВЪВ ВАРНА във Фестивален и конгресен център. Киноманите в града ще имат възможност да видят филми, отличени от най-престижните световни филмови фестивали.

29 юли 2021 - зала 2 / зала "Европа" - 19:00 часа
The Drop / Доставката
премиерен късометражен филм на Венцислав Ковачев

Венцислав Ковачев е млад български актьор, който от малък усеща магията на изкуството като е част от вокална формация и театрална школа в родния си град Варна. Завършва бизнес образование в Кардиф, но творческият му път не спира до там. Част е от актьорската академия на Димитър Маринов за екранни изкуства, а амбициите му са отвъд родните граници като има и актьорски учител в чужбина.

"RECONNECTION'' - МОСТ МЕЖДУ КУЛТУРИ, мултимедиен концерт на Даниел Ферстапен, Белгия

Само на 22 юли в зала 1 на ФКЦ от 19:30 ч., youtube

Един авторски концерт и спектакъл на ДАНИЕЛ ФЕРСТАПЕН със специалното участие на ТЕДИ КАЦАРОВА и беларуската виолистка МАРИНА БАРСКАЯ.

Като част от ''Night of the Proms'' Даниел е и свирил рамо до рамо с артисти и композитори от световна класа като Андреа Бочели, Енио Мориконе, Анастасия, Анджи Стоун, Мелани С, Джон Майлс, Джос Стоун, Натали Имбрулия, Наташа Бедингфийлд, Джо Джаксън и много други.

Билетите са с промо цена -10%.

Предвиденият за 28 юли спектакъл "Това съм аз, това си ти" ще се състои на 7 октомври. Закупените билети ще важат за новата дата без заверка.

До 15 август е позиционирана фотоизложбата по случай 25-годишнината от създаването на катедра „Строителство на сгради и съоръжения" към Архитектурен факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър".

На 30 юли очаквайте премиерния спектакъл "ЛЕЩА, ГРАХ И ДИАМАНТИ" по Пиер Шено.
Постановка: Владлен Александров
С участието на: Георги Мамалев, Искра Радева, Тончо Токмакчиев, Мария Статулова, Стефан Стефанов, Теменуга Первазова

Билети за събитията във Фестивален и конгресен център може да купите от билетния център и онлайн от сайта www.fccvarna.bg, изберете опцията Купи билет в събитието.

На касата на ФКЦ са в продажба и билети за прояви в различни зали в града - информация от сайта на ФКЦ, секция Месечен календар.

* ФКЦ-Варна запазва правото си на промени.

Доп. информация ще намерите от сайта на ФКЦ www.fccvarna - секция Новини.

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.