Тържествата по повод Националния празник - 3-ти март, във Варна ще започнат в 10 часа с тържествено издигане на националното знаме на пл. „Независимост“. Следва полагане на венци и цветя пред паметниците на Граф Игнатиев, на руските и на украинските войни в Морската градина.

В 12 ч. започва 58-ма лекоатлетическа щафетна обиколката на Радио Варна.

След официалното откриване на състезанието до сградата на Радио Варна, бегачите ще премерят сили от стартовата линия до Слънчевия часовник. Право на участие имат всички желаещи, стига да са сформирали отбор от 5 души. Веднага след приключване на бяганията започва надпреварата по колоездене. Стартът на плувната надпревара ще е от 11.00 ч. на комплекс „Приморски“.

Радио Варна призовават всички да бъдат изключително стриктни и да спазват законовите разпоредби свързани с епидемиологичната обстановка.

Миналата година участниците в надпреварата бяха над 200 души. В щафетната плувна надпревара участиците бяха повече от 50, а в колоездачната щафета имаше 30 състезатели от Бургас, Несебър и Варна.

Следобед, проявите за 3-ти март продължават с полагане на цветя и венци на Мемориал на руските воини освободители в 13.30 ч.

В 18 ч. е началото на Концерт-спектакъл „Магията на българската музика и танц“, представен от учениците на НУИ „Добри Христов“. Концертът ще се проведе във Фестивалния и конгресен център.

Още един концерт ще има днес. Той ще се излъчва онлайн и е под надслов „Аз българин съм се родил“ Концертът се организира за осма поредна година от общината и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Може да бъде проследен от 18 ч. във facebook и youtube каналите на университета, както и на сайта www.varnanamladite.com.

Тържествата днес ще приключат с тържествената заря – проверка от 19.30 ч. на площада пред Катедралата във Варна.

Заради ограниченията, наложени от епидемиологичната обстановка, събитията няма да преминат по установения протоколен ред. Всички граждани и организации могат да поднесат венци и цветя при спазване на мерките за безопасност, като е предвидено озвучаване, съобщава Радио Варна.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.