Какво включва програмата на ФКЦ във Варна за периода 20 - 26 август.

Кинопремиерите за следващата седмица са ПЕС ПАТРУЛ: ФИЛМЪТ и КЪЩА В МРАКА.

ПЕС ПАТРУЛ: ФИЛМЪТ - САЩ, Канада, 2021г., 88 мин., Анимация , Детски , Приключенски

Режисьор: Кал Брънкър
Сценаристи: Кал Брънкър, Боб Барлън, Били Фролик
Продуценти: Адам Бийдър, Дженифър Додж
Музика: Ейтор Перейра
Озвучен на български от: Ася Рачева, Мими Йорданова, Ивет Лазарова, Цветослава Симеонова, Елена Бойчева, Мина Костова, Давид Торосян, Ева Данаилова, Пeтър Върбанов Озвучен от: Ким Кардашиън, Джими Кимъл, Дакс Шепърд, Тайлър Пери

Филм по едноименния детски анимационен тв сериал на Nickelodeon от 2013 г., създаден от Кийт Чапман, в който момче на име Райдър е начело на екип от шест игриви спасителни кучета. Със своите таланти те пазят крайморския град на име "Приключенски" ("Адвенчър Сити").

Към тях се присъединяват и други спасители като Робо-куче, Еверест, Тракер... Кутретата от спасителният отряд Пес патрул и техния предводител Райдър се отправят на най-вълнуващата и опасна мисия досега – да спрат злодея Хъмдингър, който е на път да разруши града.

Когато свадливият, подмолен, ненавиждащ кучетата и вечно ламтящ за власт Хъмдингър става кмет на Адвенчър Сити, проблемите не закъсняват. Скоро в града са обособени зони, забранени за кучета, планираното шоу с фойерверки поставя в опасност живота на гражданите, а узурпираната от него експериментална машина, с която той иска да контролира времето и над града винаги да грее слънце, се поврежда и заплашва не просто да предизвика страшна буря, а да разруши целия Адвенчър Сити.

На помощ се притичват Райдър и героите от Пес патрул, които вдигат оборотите, за да посрещнат предизвикателството.

Но нещата не са толкова прости: докато едно от кутретата се изправя пред проблемите от тежкото си минало, с което поставя под въпрос успеха на спасителната мисия, екипът получава помощ от нов съюзник – устремената и хиперактивна дакелка Либърти, взела присърце опазването на спокойствието по улиците на Адвенчър сити.

Въоръжени с нови и още по-модерни джаджи, брони и съоръжения, Пес патрул вдигат оборотите и градусите, за да спасят града и неговите граждани.

Няма малки герои. Има големи приключения!

КЪЩА В МРАКА - САЩ, Великобритания, 2020г., 108 мин., Психо , Трилър , Хорър

Режисьор: Дейвид Брукнър
Сценаристи: Бен Колинс, Люк Пьотровски
Продуценти: Дейвид Гойър, Кийт Ливайн, Джон Зоис
Музика: Бен Лавит
Оператор: Елиша Крисчън
В ролите: Ребека Хол, Стейси Мартин, Сара Голдбърг, Евън Джонъкайт, Вонди Къртис-Хол, Саманта Бък, Али Маккалък

Една вдовица започва да научава смущаващите тайни за наскоро починалия си съпруг.

Разтърсена от неочакваната смърт на съпруга си, Бет (Ребека Хол) остава сама в дома на езерото, който той е построил за нея. Скоро тя започва да разкрива тревожните му тайни...

Вярвате ли в свръхестественото? Как ще разберете дали съзнанието не ви играе номера? Този разтърсващ трилър ще отведе ума ви на мрачни и опасни места, на границата между реалността и илюзията. Бет е измъчвана от скръб и преживяваща нервен срив млада жена, която се сблъсква с мистериозно, свръхестествено присъствие, което отключва вратата към зловеща тайна.

Разтърсена от самоубийството на своя съпруг, Бет остава сама в семейната им къща, която мъжът й е построил за нея. Тя прави всичко по силите си да се справя с тъгата, но скоро започват кошмарите – обезпокоителни видения за нечие безплътно присъствие в къщата, което я зове и привлича.

Отчаяна да намери отговори на въпросите си, Бет започва да се рови дълбоко в миналите дела на съпруга си, въпреки съветите на своите приятели. А това, което открива, е странна и ужасяваща мистерия – мистерия, която Бет е твърдо решена да разгадае, дори и с цената на собствения разсъдък. Какво се случва, наистина ли тя полудява? Дали събитията са реални или плод на разбитата психика на младата жена? А отговорът е неочакван и смразяващ...

Последният за този сезон филм от съвместната инициатива с Френския институт е ПРЕЗРЕНИЕТО.

"ПРЕЗРЕНИЕТО" - Франция, Италия, 1963 г., 105 мин.

Режисьор: Жан-Люк Годар
В ролите: Бриджит Бардо, Мишел Пиколи, Джак Паланс, Фриц Ланг
Субтитри: български

По едноименния роман на Алберто Моравия
Пистелят Пол Жевал е нает от филмово студио да напише по-комерсиален сценарий за филм за Одисей. Режисьор ще бъде легендарният Фриц Ланг, чието име е важно за успеха на филма, но на когото Жевал не трябва да позволява залитания към елитарното, продуцент – произвеждащият хитове Джеръми Прокош.

На път за мястото на снимките Пол оставя красивата си жена Камил да пътува в колата на Прокош, и тъй като самият той се бави да пристигне, тя е убедена, че я използва като подарък за продуцента, за да получи по-висок хонорар...

Повече информация и постери в прикачените файлове.

На 21 август от 14 часа ТД "Родни балкани" организира обучение по скандинавско ходене със сертифициран инструктор.

ИК "Бард" ще представи книгата „Измамна реалност" от Стойчо Керев на 26 август в зала 1 от 19 часа. Достъпът до залата е срещу билет от 2 лв., а при закупуване на книгата в деня на събитието сумата ще бъде приспадната.

И, разбира се, да живее "ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ"!

Откриваме кинофестивала на 27 август с церемония на червената пътека,

19 ч. официално откриване в зала 1 и прожекция на филма "Селин Дион: силата на любовта".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.