Брат и сестра бяха намерени убити снощи в къща в село Желява край София, около 20.00 ч. Те са на 52 и 54 години. Полицията разследва двойното убийство.МВР не съобщават как е извършено престъплението.

По информация на NOVA жертвите са били нападнати с нож. До късно снощи органите на реда бяха блокирали улиците към къщата на семейството. Извършваха се огледи.

Една от версиите, която се появи първоначално, е че може да става дума за убийство и самоубийство.

"Убитите са брат и сестра, да. Не знаем какво се е случило, защото и ние разбрахме преди малко. Жената имаше някакъв проблем, мисля, че беше детски паралич. Двамата си живеят нормално и никога не е имало проблеми", казва един от съседите пред камерата на "NOVA TV".

"Огледът продължи доста дълго. Доколкото съм наясно, полицията работи по две версии, но към този момент няма голяма яснота. Хората са живели сами в къщата", каза кметът на село Желява Данчо Шехтански.

Един от съседите е забелязал, че в къщата няма активност. Имал е ключ и влязъл да провери. Тогава видял двамата да лежат на земята. Веднага подал сигнал към МВР, пише "Vesti.bg".

Кметът обясни, че мъжът е работил като охранител. Когато бил на работа имало жена, която се грижела за сестра му. "Моите впечатления са, че той се грижеше за сестра си много добре", добави Шехтански.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.