Изстрелването на първия пилотиран космически кораб „Старлайнър“ на компанията „Боинг“ към Международната космическа станция (МКС) е отложен за неопределено време, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Решението е взето съвместно с НАСА. По-рано беше съобщено, че инженерите работят по отстраняване на проблем свързан с „изтичане на хелий, което е открито в сервизния модул на апарата“.

Изстрелването на „Старлайнер“ на компанията „Боинг“ бе планирано за 6 май от космическата площадка Кейп Канаверал, Флорида, но бе отложено, след като екипажът бе заел местата си. Решението бе взето поради проблеми, възникнали с клапан на ракетата носител „Атлас V“ на „Юнайтед Лонч Алайънс“. След това полетът бе отложен първо за 10 май, после - за 17 май и след това за 25 май.

Екипажът включва астронавтите на НАСА Бъч Уилмор и Суни Уилямс. Те трябваше да останат на МКС за една седмица. Предвидено бе „Старлайнър“ да се приземи на площадката „Уайт сендс“ в щата Ню Мексико. Очакваше се основната мисия на полета да бъде тестване на способността на космическия кораб да превозва екипажи до МКС и да ги връща на Земята.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.