Израел поднови въздушните удари срещу Ивицата Газа, а от палестинската групировка Хамас отговориха с нови ракети по израелска територия, съобщава Ройтерс.

Според медици най-малко четирима души са убити при една от атаките в северната част на палестинската територия. Местни жители посочват, че израелски лодки са изстреляли снаряди от Средиземно море, а от палестинското министерство по религиозните въпроси съобщават за разрушена джамия. От израелската армия заявиха, че проверяват информацията. По-рано в Туитър военните обявиха, че са унищожили офиса на ръководителя на службата за сигурност на Хамас.

Палестинските групировки съобщиха за изстрелването на десетки ракети по южната част на Израел. Според ТАСС, която цитира местна радиостанция, военното крило на Хамас - "Бригадите Еззедин ал-Касам" - е подложило на масиран обстрел градовете Ашдод, Сдерот и Беершеба. Друга групировка - военното крило на "Ислямски джихад" - също е обявило за пускането на десетки ракети по град Сдерот. С подобно изявление са излезли и от бойното подразделение на Комитетите за народна съпротива.

Групировките твърдят, че атаките са в отговор на удар тази нощ по жилищна сграда в бежански лагер в западната част на град Газа. В резултат на удара са загинали 8 души, а около 20 са били ранени, информира БНР.

Междувременно пред изданието "Таймс ъв Израел" дипломатически източник, пожелал анонимност, заявява, че Израел и палестинската групировка Хамас може да постигнат примирие до дни. По думите му ангажираните с преговорите са изразили предпазлив оптимизъм по отношение на възможен успех.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.