Мародерство в снежните бури. Закъсали и изоставени в преспите автомобили осъмнаха разбити на пътя между варненските села Каменар и Въглен. През нощта вандали са изпочупили коли, откраднали са акумулаторите и други вещи от тях. В отсечката закъсаха десетки автомобили заради големите снегонавявания, които парализираха региона през миналото денонощие, съобщава БНТ.

Марияна Станева е сред десетките, които вчера попаднаха в плен на снежната буря. Жената закъсала с автомобила си на пътя между селата Каменар и Въглен и няколко часа чакала да бъде евакуирана. Днес се върна, за да прибере колата си. Намери я със счупено стъкло и огледала.

От колата липсват видеорегистратор, два картона с яйца и няколко хляба. Друг автомобил пък е с отворени врати, счупени огледала и броня.

Крадците не само са нанесли поражения върху закъсалите автомобили, но са източили и горивото на едната от колите. В бурята спасителен екип направил опит да изтегли автомобила на Марияна Станева, но се счупил задния теглич.

"Изтеглиха го леко напред, но отказаха да предприемат каквито и да било други действия спрямо автомобила и го оставиха по този начин. Но смятам да подам жалба за избития теглич и за всичко това, което се случи", казва Марияна.

Жалби за кражбите от колите са подадени в полицията. Местните хора твърдят, че в района на село Каменар посегателства над закъсали автомобили в снежно бедствие не се случват за първи път.

Мариана Станева е разочарована, че колата й е оставена без надзор през нощта. Собственици на други закъсали автомобили обвиниха институциите в бездействие.

Снимка: БНТ

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.