Българката Ивет Горанова записа втора победа в група "А" на олимпийския турнир по карате в дисциплината кумите в Токио, съобщава БТА.

Шампионката от Европейските игри в Минск 2019 Горанова се наложи над двукратната европейска шампионка в по-долната категория до 50 килограма Серап Арапоглу (Турция) с 5:1 и с пълен актив води в групата, след като по-рано днес стартира с успех с 5:2 над Цуюн Вън (Тайван).

Двубоят започна оспорвано, но в средата на двубоя туркинята реализира удар с ръка в тялото и поведе с точка. Горанова отвърна бързо и 9 секунди по-късно направи успешна атака с подсичане и удар, за да обърне до 3:1, а след още 13 секунди тя удари съперничката си в тялото с крак и оформи крайното 5:1.

В другата среща Цуюн Вън (Тайван) победи Сара Бахманяр (Иран), бронзова медалистка от Световното първенство в Мадрид 2018 при 50-килограмовите, с 5:1.

Горанова е лидер в група "А" след първите два кръга с две победи, а в последния си двубой излиза срещу Сара Бахманяр. Българката има огромна преднина в точките и е на крачка от полуфиналите.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.