Европейският вицешампион от миналата година Ивайло Иванов се класира за финала в категория до 81 кг на европейското първенство по джудо за мъже и жени в чешката столица Прага.

На полуфиналите Иванов спечели с "ипон" срещу Франк де Вит от Нидерландия.
Българинът, който си гарантира медал от шампионата, излиза в битката за титлата срещу европейския шампион за младежи до 23 години за 2020-а Тато Григалашвили от Грузия.

Преди това Иванов постигна три победи в първите си три двубоя. Първо той елиминира французина Никола Шилар след продължение, а след това надделя с "ипон" над румънеца Марсел Черчеа.

В третия си мач Иванов победи също с "ипон" сребърния медалист от световното първенство в Баку 2018 Ведат Албайрак (Турция).

На полуфиналите Иванов ще срещне Франк де Вит от Нидерландия. Българинът има победа срещу Де Вит на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година.

В категория до 73 кг Марк Христов отпадна в първия кръг след загуба с "ипон" от испанеца Салвадор Касес Рока.

Вчера Ивелина Илиева в категория до 57 кг и Янислав Герчев в категория до 60 кг стигнаха до срещи за бронзови медали, но загубиха и така се наредиха на пето място.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.