Италия затвърди отличното си представяне от началото на Евро 2021. Този път тимът на Роберто Манчини разгроми и Швейцария - 3:0.

Така италианците остават начело в група А с пълен актив от точки и вече са на осминафиналите.

Десета поредна победа и общо 28 поредни мача без загуба за "скуадра адзура".

Домакините взеха инициативата от първата минута и се настаниха в полето на швейцарците. В 11-ата минута се стигна до първата опасност, но ударът на Берарди мина над вратата.

Така се стигна до 18-ата минута, когато след статично положение Киелини спечели топката и я прати в мрежата зад Зомер. Попадението обаче не беше признато, тъй като ВАР видя, че защитникът е действал с ръка при борбата за топката. Малко по-късно Киелини получи контузия и напусна терена.

Логичното обаче се случи! В 26-та минута Локатели откри резултата.

Вторият гол във вратата на Швейцария не закъсня, а негов автор стана отново Мануел Локатели. В 52-ата минута с далечен удар той свари стража Зомер неподготвен и удвои.

Според статистиката Локатели е най-младият голмайстор на Евро 2020 до този момент. Той е на 23 години и 159 дни към момента на провеждането на двубоя с Швейцария.

Швейцарците тръгнаха напред, като съддадоха някои ситуации чрез Шакири и Цубер.

От своя страна Италия и във втория мач потвърди впечатлението, че играе открит и атакуващ футбол, налаган от треньора Роберто Манчини.

Потвърждение - попадението на Имобиле в 88-та минута - 3:0. Роберто Манчини с основание бе радостен около тъчлинията.

С играта си до момента "адзурите" са един от неоспоримите фаворити на европейското първенство, съобщава "standartnews.com". 

РЕЗУЛТАТИ: Група А - Турция- Уелс 0:2, Италия - Швейцария 3:0

Група Б - Русия - Финландия 1:0

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.