Стария континент продължават да води битката с вируса - някои въвеждат допълнителни мерки, болни от силно засегнати страни се транспортират в други държави. Франция и Испания са с най-много заразени. Италия и Унгария въвеждат вечерен час, Португалия е в частична карантина.

По-голямата част от Португалия вече е в частична карантина, по-олекотена от тази през пролетта. След тридневната забрана за движение между областите, карантината засяга 70 процента от 10 милионното население. Училищата и магазините са отворени, но където е възможно, се работи от вкъщи.

Унгария въведе извънредно положение и вечерен час заради разпространението на коронавируса, което заплашва да препълни болниците, съобщава БНР.

Виктор Орбан, премиер на Унгария: "Трябва да оставим настрана политическия дебат, имаме нужда от бързи действия и мерки навреме. Ако вирусът се разпространява бързо, тогава и ние трябва да сме бързи.Правителството реши от полунощ да въведем извънредно законодателство и искаме от парламента то да продължи 90 дни".

Унгарският външен министър Петер Сиярто е с коронавирус, без да проявява симптоми.

Италия забрани от утре вечер излизането от вкъщи без уважителна причина след 22:00 часа. Страната е разделена на три зони със съответно повишен, среден и умерен риск. Горните класове преминават на дистанционно обучение, търговските центрове се затварят в празничните дни и уикендите.

В борбата с COVID-19 важно място заема европейската солидарност. От 1 октомври досега 16 белгийски пациенти са транспортирани за лечение в болници в Германия. Заради критична обстановка, пациенти от френския регион О дьо Франс ще бъдат извозени също към болници в Германия или в други части на Франция, недотам засегнати от заразата.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.