Отборът на Финландия записа исторически успех при дебюта си на Европейски футболни финали. Скандинавският тим се наложи над Дания с 1:0 в първи мач за двата тима на UEFA EURO 2020.

Резултатът обаче ще бъде едно от последните неща, с които ще се запомни двубоят, на фона на случилото се в края на първата част, когато голямата звезда на домакините Кристиан Ериксен колабира на терена, съобщи "Gong.bg".

Футболистът на Интер Милано припадна без видима причина няколко минути преди почивката. Реферът Антъни Тейлър моментално прекъсна двубоя и извика лекарските екипи, а в това време капитанът на датчаните Симон Кяер се опитваше да окаже първа помощ на своя съотборник.

Суетенето около Ериксен продължи няколко минути, в които част от играчите на терена дори не успяха да сдържат сълзите си, гледайки какво се случва.

Спешните екипи незабавно започнаха да правят сърдечен масаж на Ериксен, а футболистите на домакините наобиколиха своя съотборник, за да не могат камерите и феновете да виждат цялата драма.

След близо десетина минути, в които полузащитникът получаваше лекарска помощ, той бе качен на носилка, с която бе изваден извън терена. Докато бе извеждан извън терена, спешните екипи разпънаха бели платнища около него, за да не могат феновете по трибуните да видят какво е състоянието на футболиста.

В крайна сметка, минути след това стана ясно, че Ериксен закаран в болница в Копенхаген и е в съзнание.

Реферът Антъни Тейлър и щабовете на двата тима проведоха спешна среща заедно с представители на УЕФА, на която бе решено в крайна сметка срещата да се доигра. По-късно стана ясно, че за това са настоявали и самите футболисти на Дания и Финландия.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.