IRON MAIDEN ще забият в „Арена Армеец“ в София на 13 юли 2022 г. Концертът ще е част от световно турне на групата Legacy of the Beast. Шоуто вече е видяно от почти два милиона души по целия свят, приветствано както от феновете, така и от медиите като най-вълнуващото и визуално зрелищно изпълнение в кариерата на бандата до момента, с десетилетия сет списък с любими фенове.
„Следващото лято най-накрая ще направим огромното европейско турне на стадиони и фестивали за Legacy of the Beast, първоначално насрочено за 2020 г. Новото шоу ще бъде още по-зрелищно. Добавяме някои от големите градове на Източна Европа, които първоначално не посетихме!
Ще направим няколко допълнения и промени в продукцията и сетлиста, за да включим някои песни от новия ни албум Senjutsu и ще направим версията за 2022 г. на Legacy of the Beast още по-зрелищна от аплодираното оригинално шоу. Можете да сте сигурни, че все още ще включваме всички хитове и ключови елементи от оригиналното турне като Spitfire, Icarus, Hell, огнехвъргачки и пиротехника и останалите – но ние ще го разтърсим малко и Trooper Eddie ще имат сериозна конкуренция в новия „свят“ на Сенджуцу, който добавяме” – коментира мениджърът на „девиците“ Род Смолууд.
Вокелистът Брус Дикинсън добавя - „Много съм развълнуван от новите попълнения към сценичната продукция и нямаме търпение всички да видят какво сме планирали. Цялата група наистина се наслади на турнето Legacy и сега просто нямаме търпение да се върнем на пътя, за да свирим на живо, да се забавляваме и да видим всички отново.”

Цените на билетите са от 80 до 200 лв.

Новите дати са:
Май 2022 г.

22 Загреб, ХЪРВАТИЯ – Арена Загреб (съпорт Lord of the Lost)
24 Белград, СЪРБИЯ – Старк Арена (Lord of the Lost)
26 Букурещ, РУМЪНИЯ – Romexpo Open Air (Lord of the Lost)
29 Киев, УКРАИНА – VDNG (Airbourne & Lord of the Lost)
юли 2022 г.
13 София, БЪЛГАРИЯ – Арена Армеец (Lord of the Lost)

16 Атина, ГЪРЦИЯ – Олимпийски стадион (Airbourne & Lord of the Lost)

Билетите влизат в обща продажба:
Гърция - 4 декември
Хърватия, Сърбия, Румъния, Украйна, България - 6 декември

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.