Ирански безпилотни летателни апарати са започнали да пресичат въздушното пространство на Ирак и в близко бъдеще ще започне ракетна атака, съобщи агенция Fars, позовавайки се на източници в ислямската република, информира Агенция „Фокус”.

Иранските дронове са започнали да пресичат въздушното пространство на Ирак и се приближават към Сирия и Йордания.

По-рано в събота Jerusalem Post съобщи, че Техеран е изстрелял десетки дронове към еврейската държава. Според съобщения в медиите, цитиращи израелски официален представител, става въпрос за стотици атакуващи дронове.

Тази информация беше потвърдена от израелската армия. Радиостанцията Kan, позовавайки се на военните, съобщава, че БЛА могат да достигнат израелска територия между 02:30 и 05:00 часа в неделя сутринта.

По-рано в събота говорителят на израелската армия Даниел Хагари заяви, че Тел Авив е поставил в бойна готовност системите за отбрана и нападение на военновъздушните сили.

На 1 април сирийското министерство на отбраната обяви израелски въздушен удар по генералното консулство на Иран в Дамаск. В тази сграда се помещава и резиденцията на посланика на Техеран в Сирийската арабска република Хосейн Акбари, но той не е пострадал.

Според Корпуса на стражите на ислямската революция (КСИР) седем офицери на гвардейските части са били убити, включително двама старши генерали-съветници: Мохамад Реза Захеди, командир на силите Кудс в Сирия и Ливан, и неговият заместник, бригаден генерал Мохамад Хади Хаджи Рахими.

Техеран обяви, че си запазва правото да отговори на израелския въздушен удар срещу генералното консулство и да определи как точно да "накаже агресора“.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.