Имунизационият кабинет на Регионалната здравна инспекция във Варна ще работи извънредно днес и утре - 20 и 21 февруари (събота и неделя). Ще се извършват имунизации на граждани срещу COVID-19. Става дума за хора, които искат да се ваксинират извън основните четири фази на националния ваксинационeн план.

Желаещите да се ваксинират срещу коронавирус, могат да го направят след записване на телефони: в събота - 0884897171; в неделя - 0887713944.

Кабинетът работи от 10.00 ч. до 14.00 ч., но ако има желаещи граждани, кабинетът ще работи до 17.00 часа.

Близо 60 души са се ваксинирали до обяд днес, съобщи д-р Дочка Михайлова - директор на Регионалната здравна инспекция във Варна.

Първоначално са били поставяни според желанието на гражданите ваксините на „Пфайзер”, след изчерпването на дозите от тази ваксина, в момента ваксинирането е с ваксината на „Астра Зенека”.

Очаква се до края на месеца да се доставят нови количества от ваксината на „Пфайзер”. Желаещите за нея могат да се запишат в имунизационния кабинет.

Д-р Дочка Михайлова уточни, че имунизационният кабинет ще работи на принципа за ваксиниране на граждани извън основните етапи, само в събота и неделя, след записване на посочените телефони. Хора, които дойдат, без предварително да са се обадили, рискуват да чакат на опашка, което не е желателно в пандемичната ситуация, уточнява Радио Варна..

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.