Балканиадата по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години се проведе вчера в Марибор (Словения) и се оказа много успешна за варненските състезатели. Християн Касабов (Супер спорт) извоюва втора балканска титла, този път на 110 метра с препятствия с време 13.53 секунди (0.0 м/сек вятър). Това не само е личен рекорд за него, а и нов национален рекорд за възрастта. По-рано през сезона 16-годишният Касабов спечели международния турнир „Младост“ в Русе с нов национален рекорд от 13.61 сек, а сега подобри собственото си постижение. През февруари т.г. в Белград той спечели балканската титла във възрастовата група под 20 години на 60 м с препятствия в зала.
Много добре се представи и Натали Костова (Виктория), която грабна среброто в скока на височина. Второ място в дисциплината 400 м с препятствия (която се проведе извън класирането) зае другият представител на „Супер спорт“ Павел Грозев. Личен треньор на Касабов и Грозев е бившият рекордьор на хърдели у нас Симеон Попхлебаров.

Снимки Хари Касабов

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.