Мъжкият хандбален отбор на "Шумен 61" ликува с шеста шампионска титла. В собствената си зала "Арена Шумен" гладиаторите на треньора Чавдар Чернев спечелиха и втория си мач от супер финала срещу "Локомотив" (Горна Оряховица) - този път с 26:23 (14:14). Така те дублираха шампионския си успех от миналата година.
Препълнената зала стана свидетел на здрав и интригуващ сблъсък, в който домакините доказаха, че са най-добрият отбор в България. Интригата беше най-вече през първата част, в която гостите започнаха по-надъхани. И след няколко пропуски в нападение на шампионите успяха да поведат в 15-ата минута с 10:6. В тия минути обаче момчетата на Чернев заздравиха защитата, а вратарят Ивайло Костов направи няколко поредни спасявания. Стражът показа класа и през втората част и завърши срещата с общо 13 спасявания.
От 6:10 пък тръгна обратът в мача. Докрая на първата част домакините забиха 8 гола срещу само 4 на гостите. В тия минути Балчев вкара 3 дузпи. Капитанът Йордан Михайлов се разписа един път. Ефтимов вкара след бърза контра, а Георги Атанасов се развихри и наниза 3 попадения.
След почивката гостите стигнаха само веднъж до равенство при 15:15. Агресивната и мъжка игра в защита на домакините буквално отказа играчите на Горна Оряховица и те все по-често започнаха да грешат в атака. За сметка на това постепенното нападение на "Шумен" завършваше с ефективни стрелби на Балчев, Михайлов, Ефтимов, Пламенов и Грозев, а последното шампионско попадение записа Теодор Димитров с ефектен прехвърлящ удар.
Това бе последен мач начело на клуба на старши треньора Чавдар Чернев, съобщиха от пресслужбата на шуменци.
Съставът на шампионите:
Костов, Добрев - 2, Т. Димитров - 1, Ефтимов - 4, Грозев - 1, Пламенов - 2, Михайлов - 5 (на смени: Ангелов, Николов, Симеонов - 1, Сали, Савов, Балчев - 7, Атанасов - 3.
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.