Хандбалният шампион при мъжете "Шумен 61" започна успешно най-важната част от първенството - плейофите.

В първи полуфинален мач в зала "Арена Шумен" домакините победиха "Фрегата"-Бургас с 34:22 (17:11). Според регламента ответният двубой е идната събота в Бургас. При разменени победи решителният трети мач е отново в Шумен.

Преди първия съдийски сигнал на кратка церемония президентът на клуба Светлозар Начев връчи на кмета на община Шумен проф. Христо Христов купата на България, която отборът извоюва преди броени дни. Кметът вдигна високо трофея, поздрави играчите за успеха, обяви, че им връчва общинска награда и обеща нова зала в града специално за хандбал.

Иначе и в двете полувремена домакините отбелязаха по 17 гола, а гостите по 11. Бранимир Балчев, Александър Димитров и Енгинджан Сали изведоха шуменци напред с 3:0. После пак Балчев и Александър Димитров направиха 5:1, а 5:4 бе единственият момент в мача, в който гостите имаха само 1 гол пасив.

Като цяло и в първата, и във втората част се видя, че "Шумен 61" е по-класният отбор и демонстрира по-добър хандбал и в двете фази на играта. Публиката аплодира и ефектни стрелби на Балчев, Ал. Димитров, Сали, Негованов, Юсню, Теодор Димитров, а на два пъти от 7 метра се разписа Миро Симеонов-Морския.

След почивката веднъж се разписа юношата Кадир Мехмедов. На вратата добри прояви имаха Иван Кисьов и Емилиян Стефанов.

Двубоят бе коректен, без излишни грубости и при добро съдийско ръководство на арбитрите Белов/Караджов.

Последните минути съставът на гостите свали гарда и разликата набъбна. Преди това четири пъти за "Фрегата" се разписа плеймейкърът Чавдар Чернев, който бе треньор на "Шумен 61", а този сезон облече екипа на бургаския клуб.

Двубоя пропусна поради травма капитанът на шуменци Йордан Михайлов.

Двайсетина щастливци от публиката си тръгнаха със страхотни награди, разиграни в традиционната томбола. Томбола ще има и в следващите домакински мачове на "Шумен 61" докрая на шампионата.

"Единственото хубаво нещо от мача е, че победихме. Очаквах да има леко отпускане след спечелването на купата. Не съм много доволен, когато сме разконцентрирани и допускаме леки голове. Бързо ще трябва да се отърсим от еуфорията покрай спечелването на купата и да разберем, че ни чака много работа, за да защитим титлата. Надявам се още в следващия мач да няма такива колебания в играта ни. Гледаме напред!, коментира треньорът на шампионите Никола Карастоянов.

Съставът на "Шумен 61: Кисьов, Николов, Ал. Димитров - 8, Балчев - 4, Т. Димитров - 5, Сали - 5, Юсню - 6, Стефанов, Грозев, Симеонов - 2, Мехмедов - 1, Негованов - 3.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.