Снимка - Архив

Хегемонът в българския хандбал – ХК „Шумен 61”, е на крачка от триумфа в мъжкия елит. Селекцията на Никола Карастоянов – Костадин Семерджиев излиза във втори дуел за титлата срещу „Локомотив” (Горна Оряховица) в събота от 16 ч в „Арена Бяла”. По регламент се играе до две победи от три мача.

Шуменци водят с 1:0 в плейофната серия от суперфинала за трофея. Миналия уикенд пред екзалтирана публика в „Арена Шумен” настоящият шампион на България победи железничарите с 31:28 (на полувремето 19:14).
Ако го стори и тази събота, битката за златните медали на практика ще е решена. И шуменци ще вдигнат бляскавия трофей още в Бяла.

Макар и не пред собствена публика, но пред част от най-верните си фенове, които ще пътуват за мача с автобус, подсигурен от клубнато ръководство. Те се надяват и във втората среща самоотверженият капитан на отбора Йордан Михайлов, макар и с травма в коляното, както винаги да прояви мъжество и храброст и отново да помогне с безценен опит и умения.

„Отиваме в „Арена Бяла” с нагласата още след този мач да вдигнем шампионската титла. Винаги сме готови да играем на върха на възможностите си. Дано да съумеем да приключим плейофната серия от суперфинала още сега. Кадровите проблеми, които имаме, остават на дневен ред. Капитанът Йордан Михайлов е с травма в коляното, именно затова в първия мач влезе на терена само десет минути. Следващата седмица му предстои операция. В първия мач в Шумен победихме но, нямахме нужната за тази решителна фаза от първенството концентрация. Затова тогава казах и ще повторя и сега, че, ако искаме отново да станем шампиони, трябва да играем с променен облик утре. Имаме още много работа да свършим, за да победим и да вдигнем шампионската титла”, категоричен е старши треньорът на „Шумен 61” Никола Карастоянов.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.