Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя срещу италианеца Яник Синер във финала на Мастърса в Маями, съобщи gong.bg. Решаващият за титлата сблъсък е тази вечер от 22:00 часа.

Григор, който досега бе достигал само два пъти до осминафиналите във Флорида, стигна до финала след победи последователно над Алехандро Табило, Яник Ханфман, Хуберт Хуркач, Карлос Алкарас и Александър Зверев. След като бе на две точки от загубата още в първия си двубой срещу чилиеца Табило, Димитров набра скорост и даде само гейм на Ханфман в следващата фаза, преди да запише знаменити успехи над осмия, първия и четвъртия в схемата. Особено впечатляващо бе представянето на българина срещу световния номер 2 Алкарас, който бе надигран категорично в два сета, а срещу Хуркач и Зверев нашият тенисист прояви характер, за да постигне трисетови победи.

Синер от своя страна, който ще играе на третия си финал в Маями (загуби от Хуркач през 2021 и Даниил Медведев през 2023), надви сънародника си Андреа Вавасори, Талон Грикспор, Кристофър О‘Конъл, Томаш Махач и Медведев, за да се класира за мача за титлата. Италианецът, шампион на Аустрелиън Оупън, имаше най-сериозни трудности срещу Грикспор, където навакса сет пасив, а най-впечатляващ категорично бе на полуфиналите с Медведев, от когото отстъпи на финала миналата година – Синер даде само три гейма на руснака в доминантно представяне, постигайки петия си пореден успех срещу финалиста в Мелбърн и Индиан Уелс.

Димитров и Синер имат три мача помежду си, като българинът губи с 1-2 победи в преките сблъсъци. Гришо печели първия двубой в Рим през 2020, преди да отстъпи пред италианеца в Маями и в Пекин миналата година.

Григор вече си осигури завръщане в топ 10 на мъжкия тенис след 260 седмици отсъствие след победата над Зверев в полуфиналите, докато Синер най-малкото ще защити точките си от миналата година.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.