В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите Григор Димитров запази 19-ото си място, а първата ни ракета при жените Виктория Томова записа рекордно класиране, съобщава БНР.

Димитров ще бъде поставен под номер 17 в схемата на започващото днес Открито първенство на Съединените щати. Той ще запише 12-ото си участие в Ню Йорк утре с двубой срещу американеца Стив Джоунс. Най-доброто класиране на Гришо на US Openе полуфиналът през 2019-а, а миналата отпадна във втория кръг от Мартон Фучович.

Димитър Кузманов изкачи три места до върховото за него 159-ото място. Той отпадна в трисетов двубой във финалния кръг на квалификациите н Ню Йорк.

В първите 500 от българите са още Адриан Андреев (№328) и Александър Лазаров (№394).

В челото няма никакви промени. Лидер е Даниил Медведев, следван от Александер Зверев и Рафаел Надал.

При жените Виктория Томова е с едно място напред и е на рекордното 94-о място. Тя също стигна до последния кръг на квалификациите на Откритото първенство на САЩ, но не успя да влезе в основната схема.

Виктория Томова се утвърди в топ 100.

 

Още три българки са в топ 500. Това са Изабелла Шиникова (№221), Гергана Топалова (№359) и Джулия Терзийска (№458).

В ранглистата продължава да води триото Ига Швьонтек, Анет Контавейт и Мария Сакари.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.