Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу американеца Сам Рифис в първия кръг на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open.

Това стана ясно днес по време на церемонията по тегленето на жребия за основната схема при мъжете, която стартира в понеделник, 30 август.

Сам Рифис е на 22 години и за него това ще бъде дебют не просто в основната схема на US Open, а дебют въобще в турнирите на АТР. Американецът ще се включи в надпреварата с "уайлдкард".

Ако преодолее първото стъпало, Димитров ще играе във втория кръг срещу победителя в двубоя между Алексей Попирин и Раду Албот.

Първият поставен, който може да застане на пътя на Григор е №24 в схемата Даниел Евънс, който започва срещу Тиаго Монтейро.

Жребият прати хасковлията в една четвъртина с втория поставен Даниил Медведев, с когото Гришо игра само преди няколко дни на Мастърс турнира в Синсинати. В Ню Йорк пък двамата може да се срещнат в 1/8-финалите.

В тази половина на схемата е и №3 Стефанос Циципас, който ще играе в първия кръг срещу шампиона от 2012 година Анди Мъри в, може би, най-интригуващия мач на старта на US Open 2021.

Световният №1 Новак Джокович, който ще преследва своя календарен Голям шлем, ще има за съперник в първия кръг квалификант. Сърбинът не е играл от Олимпийските игри насам, когато загуби от Александър Зверев в 1/2-финалите, а в спора за бронза отстъпи и на Пабло Кареньо Буста.

Олимпийският шампион Зверев, поставен под №4, ще има коварно препятствие на старта в лицето на представителя на домакините Сам Куери.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.