Най-добрият български тенисист Григор Димитров се завръща на корта и ще участва във второто издание на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown. Надпреварата се провежда в академията на треньора Патрик Муртоглу във Франция и е любопитна с доста нестандартния си за класическите правила формат.

Турнирът е с продължителност от две седмици, като играчите са разпределени в две групи от по четирима. Тази събота и неделя ще се изиграят първите двубои, като Григор Димитров ще се изправи на 25 юли от 21:30 часа срещу Ришар Гаске, а на следващия ден, отново от 21:30 ч., излиза срещу испанския ветеран Фелисиано Лопес. И двата двубоя ще се излъчат пряко в ефира на MAX Sport 2. Ако запише победи срещу Гаске и Лопес, Григор ще има възможност да се бори и за трофея на Ultimate Tennis Showdown 2 на 1 и 2 август.

Второто издание на турнира Ultimate Tennis Showdown за този месец отново ще провокира почитателите на класическия тенис с необичайния си формат за провеждане на мачове. Всеки двубой е разделен на четири четвъртини с продължителност от по 10 минути всяка. Победител във всяка от тези части става тенисистът, отбелязал повече точки, а победител в мача – играчът със спечелени повече четвъртини. Ако се достигне до равенство 2:2 части, се играе решителна пета, която се взема на принципа на „внезапната смърт“ – първият тенисист, записал две поредни точки, е победител, уточнява "pixelmedia.bg".

За Димитров това ще бъде първо участие на турнир, след като обяви, че е излекуван от коронавируса, с който се инфектира след участието си на двата демонстративни турнира от веригата „Адрия Къп“ в Белград и Задар.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.