Григор Димитров продължава с безупречното си представяне на турнира по тенис от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс, след като успя да пречупи 211-сантиметровия Райли Опелка.

Двамата се срещнаха по-рано през това лято на турнира от същата категория в Торонто, където нашият представител инкасира двусетово поражение, но днес първата ни ракета взе реванш за загубата си, надделявайки над гиганта от Америка с 6:3 6:4.

Така бившият номер 3 си резервира билет за осминафиналната фаза на надпреварата, където го очаква сблъсък с Филип Краинович или тенисиста, намиращ се в най-добра форма в момента - Даниил Медведев.

В Сан Диего Григор напомни за най-добрите си години и сега продължи възхода срещу доста коварен съперник и при неудобни условия заради силния вятър, който често променяше и "си играеше" с траекторията на топката.

Бавният корт също не се понрави на Опелка, но Димитров беше много по-прецизен на свой сервис и изобщо не позволи на съперника си да се добере дори до шанс за пробив.

С рекордното си класиране в Индиън Уелс Гришо почти сигурно си осигури и изкачване с още една позиция в световната ранглиста до 27-мата.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.