Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров се изкачи с една позиция в публикуваната днес световна ранглиста и заема 21-ото място. В петък той ще очаква като поставен жребия за Уимбълдън, където ще запише 12-о поредно участие. Най-доброто му класиране е полуфиналът през 2014 година, съобщава БНР.

Втората ни ракета Димитър Кузманов прескочи четири позиции до рекордната 175-а в подреждането на АТР. Пловдивчанинът започва днес участието си в квалификациите на Уимбълдън с двубой срещу играещия с „уайлд кард“ британец Чарлс Бруум, който е днес от 13 часа наше време.

В първите 500 от българите са още Адриан Андреев (№357) и Александър Лазаров (№380). В челото няма промени. Води Даниил Медведев, следван от Александер Зверев и Новак Джокович.

При жените Виктория Томова напредна с едно място до №128. Тя отпадна вчера във финалния кръг на квалификациите в Ийстборн и също като Григор ще разбере името на първата си съперничка в основната схема на турнира от Големия шлем в Лондон. Софиянката има и шанс да играе още и в Ийстборн като "лъки лузър".

В квалификациите ще участва Изабелла Шиникова, която е 217-а в света. В топ 500 са още Елица Костова (№415) и Джулия Терзийска (№466).

На върха е Ига Швьонтек, следвана от Анет Контавейт. На рекордното за нея трето място в ранглистата е тунизийката Онс Жабьор, която спечели титлата в Берлин вчера.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.