Григор Димитров започна с победа участието си на турнира по тенис от сериите Мастърс 1000 в Синсинати, след като надигра испанеца Роберто Баутиста Агут с 6:3 и 6:4 в мач от първия кръг на надпреварата.

Димитров не се намира в добра форма в последните месеци и бе загуби седем от последните си девет мача, но показа солидна игра, за да запише чист успех над 13-ия поставен в схемата, съобщава БНР.

Българинът, който е шампион в турнира от 2017 година, реализира единствения пробив в първия сет, за да го вземе с 6:3, след което проби още на старта на втората част.

След това Баутиста Агут вдигна нивото си на игра и веднага върна пробива, след което мачът вървеше гейм за гейм до 4:3 в полза на испанеца, когато заваля дъжд и двубоят бе прекъснат.

При подновяването на играта Димитров бе по-концентриран и успя да спечели три поредни гейма, за да затвори мача след час и 21 минути игра.

По този начин хасковлията записа четвърта победа от пет срещи с Баутиста Агут и се класира за втория кръг в Синсинати, където ще срещне казахстанеца Александър Бублик, който отстрани американеца Маркос Гирон с 3:6, 6:3 и 7:6.

Двубоят между двамата е днес от 17 часа. Димитров загуби от Бублик в три сета на Уимбълдън.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.