Първата ни ракета Григор Димитров победи Рафаел Надал с 6-3, 2-1 в тренировъчен мач между двамата преди старта на Откритото първенство на Великобритания идния понеделник. Новината съобщи испанският журналист Мануел Санчес Гомес, който е присъствал на спаринга.

Той отбелязва, че Матадорът е изпитвал затруднения с началния си удар, като много рядко е вкарвал първото си подаване и е допуснал множество двойни грешки, докато нашият тенисист е бил безупречен при излизанията си на мрежата.

Двамата са решили да прекратят демонстративната среща при 2-1 за Григор във втория сет, като 31-годишният хасковлия е водил с пробив.

Рафел Надал и действащият шампион Новак Джокович вече са в Лондон и се готвят усилено за старта на Уимбълдън, който е на 27 юни.

На Ол Ингланд Клъб зрителите няма да видят първите двама в световната ранглиста Даниил Медведев и Александър Зверев. Руснакът е със забрана да участва в турнира заради инвазията на Украйна, а германецът лекува изкълчения си на Ролан Гарос глезен.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.