Григор Димитров отстъпи на Стефанос Циципас в трети пореден турнир, след като имаше два мачбола.

Най-силният български тенисист в историята загуби в третия кръг на Мастърс 1000 състезанието от четвъртия поставен грък с 3:6, 7:5, 6:7(4) в луд мач, продължил повече от 2 часа и половина Преди това Димитров отстъпи в по два сета и в Барселона и Мадрид, припомня БНР.

Григор допусна пробив за 0:2, след като форхендът му по диагонал излетя в аут. В седмия гейм българинът стигна до брейкпойнт, но не успя да вкара ретура и Циципас взе подаването си за 5:2. След това гъркът сервираше за спечелване на частта при 5:3. Той поведе с 40:0 и реализира първия сетбол след ретур от бекхенд в аут на Димитров. Първата част продължи 31 минути.

В петия гейм на следващия сет българинът отрази точка за пробив и после взе подаването си за 3:2. В седмия обаче Циципас направи брейк на нула. Веднага след това Гришо имаше точка за връщането му, но не успя, а малко след това счупи ракетата си, след като не успя да преодолее съперника на мрежата при три поредни удара.

При 5:4 атинянинът сервираше за победата, но Димитров не се отказа и го проби на нула, а след това спечели и подаването си без да даде точка. В 12-ия гейм гъркът предаде сета след двойна грешка и Гришо изравни частите, за което получи аплодисментите на публиката и на баща си Димитър Господинов, който беше в неговата ложа.

Циципас успя да прекъсне серията на Григор от четири поредни спечелени гейма при 1:1 в решителния сет. Веднага след това хасковлията взе подаването си от 0:40. В 10-ия гейм Димитров стигна до мачбол с отличен минаващ удар, но не успя. В 12-ия отново българинът имаш точка за спечелване на срещата, но съперникът се измъкна.

Стигна се до тайбрек. В него Циципас доминираше, подпомогнат от грешките на Григор. Размяната на половините дойде при 5:1 точка за гръцкия тенисист. При 6:4 той имаше вече два мачбола и реализира първия.

По-късно днес българинът и Хуберт Хуркач от Полша ще играят на двойки. Не преди 18 часа на корт №6 те ще се изправят срещу бившите водачи в световната ранглиста при дуетата хървати Мате Павич и Никола Мектич.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.