Петият поставен в схемата на АТР 500 турнира на твърди кортове в Акапулко Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите.

Българинът отстъпи на тръгналия от квалификациите 19-годишен Лоренцо Музети от Италия с 4:6, 6:7(3) след повече от 2 часа игра, въпреки че отрази шест мачбола. Григор игра като че ли без настроение и направи много непредизвикани грешки (над 20 от форхенд).

Тийнейджърът от Карара започна със самочувствие и успя да пробие за 3:1. Димитров се мобилизира и успя да върне брейка в седмия гейм, а след това да изравни при 4:4. В десетия Музети направи нов брейк, който му донесе сета, след като топката от форхенд на Григор спря в мрежата, съобщава БНР.

В следващата част шампионът в турнира от 2014 година и полуфиналист от миналата Димитров направи пробив за 3:2 срещу 120-ия в ранглистата италианец, който също като него е бивш №1 в света при юношите. Веднага след това обаче 29-годишният хасковлия изигра разсеяно сервис гейма си и допусна рибрейк. При 4:5 Григор сервираше за оставане в мача, но се стигна до 0:40 след грешки на българина. Той обаче отрази трите мачбола, а след това и четвърти, след което взе подаването си. В 12-ия гейм от 15:40 Музети стигна до нов мачпойнт след двойна грешка на Димитров, но отново 16-ият в света не му даде шанс и се стигна до тайбрек.

В него размяната на половините дойде при резултат 4:2 за италианеца. При 6:2 тийнейджърът имаше още четири мачбола и този път реализира общо седмия си, за да се класира на първи полуфинал на такова ниво в кариерата си.

Григор завърши без ас, но направи шест двойни грешки. Той вкара 62 процента първи сервис и спечели 63 процента от точките при разиграването му.

Следващата седмица Димитров е заявил участие на Мастърс 1000 турнира в Маями, където отново ще бъде сред поставените.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.