Град Варна е напълно готов за старта на двата турнира от Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години. Дворецът на културата и спорта в морската столица е домакин на състезанието под егидата на Европейската хандбална федерация, което се случва за пръв път в историята, съобщава БТА.

Националният отбор на България ще участва в първата надпревара от 2 до 10 юли, като е в предварителна група "А" с Латвия, Чехия и Финландия. В група "Б" са тимовете на Австрия, Нидерландия, Словакия, Турция и Грузия.

Вторият турнир е 16 до 24 юли отново във Варна, като в него ще се включат Израел, Литва, Гърция, Люксембург, Великобритания, Република Северна Македония, Швейцария, Румъния, Украйна и Косово.

„Напълно готови сме за старта на турнирите. Нашата федерация има сериозен опит в организацията на прояви от най-висок ранг и доказателство за това е, че Европейската централа ни гласува доверие за пръв път в историята един град да организира и двата Европейски шампионата", каза генералният секретар на Българската федерация по хандбал Теодор Илиев.

Официалното откриване на първия турнир е на 2 юли (събота) в 17:00 часа. Веднага след това, в 18:00 часа, започва първият мач на българите срещу Латвия.

Поради транспортни проблеми на отбора на Австрия най-вероятно ще се наложат промени в програмата на група "Б".

Входът за Европейските шампионати е свободен, а Всички срещи ще бъдат излъчени директно в ефира на B1B.BOX.

Програма на България в груповата фаза:
2 юли, 18:00 часа - България - Латвия
4 юли, 17:00 часа - България - Чехия
7 юли, 17:00 часа - България - Финландия

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.