Фурор предизвикаха младите състезателки на варненския клуб по художествена гимнастика „Черно море“ на международния турнир „Алегро“ в Шумен. В оспорваната конкурентна надпревара 13 момичета, възпитанички на треньорките Здравена Накева, Здравка Саздова и Владислава Танчева, извоюваха общо 19 медала (8 златни, 8 сребърни и 3 бронзови) в категориите „А“ и „Б“ в различните възрастови групи. На практика това бе първото сериозно изпитание за варненските момичета през новия състезателен сезон.

„Този турнир за нашия млад клуб бе дебют в категория „А“. Радвам се на отличното представяне, което е плод на нашия труд, откакто е създаден клубът в края на 2020 г. Вървим във възходяща линия. Децата полагат максимум усилия, родителите също съдействат. Убедени сме, че посоката е правилна и ни чакат още по-големи успехи“, коментира главният треньор Здравена Накева, президент на клуба.

Със златни медали от турнира „Алегро“ се завръщат Ксения Липа (съчетание с обръч), София Минкова (топка), Вики Ценова (многобой, съчетание без уред, въже), Ива Петкова (многобой, въже), Емилия Павлова (без уред) и Белла Русева (без уред).

Сребърни отличия във витрината на КХГ „Черно море“ носят София Минкова (многобой), Даниела Петкова (без уред, топка), Ксения Липа (многобой, топка), Лияна Димова (без уред), Ива Петкова (без уред) и Анабел Стоянова (без уред).

Носителки на бронзови медали са София Минкова (без уред) и Лияна Димова (многобой, въже).

„Съгласно регламента на турнира извън класирането останаха Франческа Банскалиева, Михаела Черакчиева и Борислава Милкова, но те също се представиха добре“, допълни Накева. С приз „Изгряваща звезда“ е удостоена Дария Йорданова.

Ще припомним, че възпитаничките на КХГ „Черно море“ изпратиха миналия сезон със златни, сребърни и бронзови отличия от международни турнири и от национални състезания в категория „Б“, а най-малките грации – в държавните Гимнастради. Още тогава от клуба обявиха, че следващата цел е пробив в категория „А“.

„В художествената гимнастика конкуренцията е сериозна, тъй като в много центрове се работи последователно. Подчиняваме нашия тренировъчен процес на три каузи - спорт, красота, родолюбие. Следващото ни състезание е в началото на юни“, завърши Здравена Накева.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.