Снимка: iStock
Местен политик от Югозападна Германия е бил тежко ранен и подложен на операция. Нападението е било извършено вчера сутринна. Неизвестен нападател е стрелял няколко пъти по дома на политика, като е успял да го рани, предаде ДПА, като се позова на германските власти.

Стрелбата по 65-годишния местен съветник, член на Свободната демократическа партия, е станала в Хатенхофен, град с около три хиляди жители. Полицията съобщи, че животът на ранения политик е извън опасност. Името му обаче не се съобщава, пояснява „DarikNews".

Свободната демократическа партия е един от коалиционните партньори във федералното правителство на Германия.

Извършителят на нападението засега остава неоткриваем и мотивите за престъплението са неясни. Полицията е сформирала специална комисия и разследва възможна връзка с други стрелби на други места в югозападната провинция Баден-Вюртемберг през последните три седмици.

Сред тях е нападение на мъж в Щутгарт, който в петък вечерта бил прострелян и тежко ранен от неизвестни лица пред ресторант в квартала Цуфенхаузен. Стрелбата напомня на подобни случаи близо до Щутгарт, при които е имало хора, простреляни и ранени от непознати.

Местни политици изразиха съчувствието си към ранения вчера политик, но споделиха и безпокойството си от случилото се.

"Ужасен съм от новините" заяви лидерът на парламентарната група на Свободната демократическа партия Ханс-Улрих Рулке. Той изрази съпричастността си с местния политик и семейството му.
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.