"Германският парламент засилва сигурността след бунтове в Капитолия, предаде "Ройтерс". Това заяви президентът на Бундестага Волфганг Шойбле. - Берлинската държавна полиция е уредила усилване на силите си около сградата на Райхстага",поясни той.

Говорител на Бундестага потвърди, че Шойбле е писал на депутатите за текущата ситуация, но отказа да даде подробности за съдържанието на писмото.

Шойбле е поискал от външното министерство доклад за насилието във Вашингтон и ще "изясни с федералното правителство и провинция Берлин какви изводи трябва да се направят за сигурността на Бундестага".

Припомняме, че ядосаните поддръжници на американския президент Доналд Тръмп, гласували извън поста на избори през ноември, нахлуха в Капитолия във Вашингтон, седалище на Камарата на представителите и Сената на САЩ, в сряда. По време на сблъсъците загинаха петима души, включително полицай.

В Берлин протестиращи срещу ограниченията на коронавируса щурмуваха стъпалата на сградата на парламента по време на демонстрация през август. Някои развяваха крайнодясното знаме на Райхсфлаг, съобщава "news.bg".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.