ПП ГЕРБ – Варна подкрепя всяка гражданска позиция и кауза за бъдещето на града, стига да е разумна и законосъобразна. Категорично не приемаме обаче използването на гражданската енергия за политически цели. За съжаление, в навечерието на предизборната кампания сме свидетели точно на това - отново се повдига темата за строителството във Варна от активисти на „Демократична България", скрити зад неправителствени организации.

Цинизъм е адвокати на реституцията да протестират срещу строежи в частни имоти. Това заявиха на пресконференция административният секретар на ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов, председателят на ОбС Тодор Балабанов и председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент Бранимир Балачев.

За организациите, които излизат от летаргия само по изборно време и за техните партийни ментори, бяха припомнени последните данни на на Териториално статистическото бюро –Североизток за първото тримесечие на 2021 г.

Според тях по строителство на нови сгради област Варна е на шесто място в страната - след Пловдив, София-град, Бургас, София-област, Стара Загора. По издадени разрешителни за строеж на нови жилищни сгради област Варна е на четвърто място в страната - след София (столица), Пловдив и Бургас.

Важно е да се припомни още обаче кой и защо направи така, че във Варна да има частни парцели в градинки и паркове, а сега така наречените "десни" протестират срещу нещо, което е създадено от управлението на техния лидер Иван Костов.

Именно тогава собственици на парцели в Морската градина, в Кайсиева градина и във Владиславово си връщат земите в реални граници. Затова днес на територията на Приморския парк има къщи, жилищни кооперации, заведения. Цинизъм е партиите, които извършиха навремето реституцията на Морската градина, приватизацията във Варна, да настояват за национализация на частните имоти.

Как така са и защитници на частната собственост, и едновременно неин враг ?! Как така сегашният евродепутат Радан Кънев и ДСБ няколко пъти се обявяваха в полза на автомобилния достъп в Морската градина и реализиране на строежите с издадено разрешение, а сега дежурните протестъри от "Демократична България" скачат срещу автомобилите, питат от ПП ГЕРБ –Варна.

Нито едно разрешение за строеж в Морската градина не е издадено от настоящата общинска администрация. Община Варна води тежки битки срещу движението на автомобили в парка, забранителните кметски заповеди яростно са атакувани от собственици на имоти, част от които са от обкръжението на ДБ.

От групата на ГЕРБ в ОбС няма да толерираме нито едно строителство в зелени площи, заяви Бранимир Балачев. Искането за мораториум на строителството в частни територии е популизъм, не почива на никакви правни норми и е в противоречие с Конституцията, посочи Тодор Балабанов.

ПП ГЕРБ - Варна ще води позитивна предизборна кампания, но категорично ще опровергава всички манипулации на важните за деня теми. Нека отделим пехливаните от разумните хора, които искат да мислим заедно как да живеем утре, каза Павел Христов.

Председателят на ОбС Тодор Балабанов очерта част от въпросите, които ще бъдат разгледани на предстоящата сесия –за нов пакет мерки в подкрепа на туристическия бранш в условията на ковид, осигуряване на средства за довършителните работи на стадион „Спартак“ и др., съобщават от пресцентъра на ПП ГЕРБ – Варна.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.