Българският борец Георги Вангелов постигна много убедителна победа на репешажите и ще спори за бронзовия медал на олимпийския турнир в свободния стил в Токио.

Родният национал тушира Оскар Урбано Тигрерос от Колумбия в категория до 57 килограма и след 5.21 минути срещата приключи, съобщава БНТ.

В битката за бронза Георги Вангелов ще се изправи срещу Нурислам Санайев (Казахстан). Двубоят е от 13.30 часа.

Георги Вангелов започна срещата с колумбиеца много убедително и още в първата част поведе с 6:0 точки. След това Тигрерос се амбицира и също опита да атакува, но в крайна сметка нашият представител в категорията беше по-техничен и тушира съперника си.

Българинът стартира убедително участието си в Токио. Вчера той победи на 1/8-финалите с технически туш Абделхак Кербаше (Алжир), но след това отстъпи на Кумар Рави. Индиецът обаче достигна до финала, с което изтегли нашия състезател на репешажите.

„Всеки е дошъл тук да се бори, всеки се развива, всеки дава всичко от себе си. Днес се чувствам по-добре от вчера. Гледам да си правя моята тактика и борба. Всеки е дошъл тук за победата“, сподели Георги Вангелов през БНТ след участието си в репешажа.

Освен него, този следобед от 15.00 часа очакваме и битката за бронзовото отличие и на Евелина Николова. В категория до 57 килограма тя ще срещне Валерия Коблова (Руски олимпийски комитет) със селекционер на националния тим при дамите - треньор Симеон Щерев.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.