Временният старши треньор на Лудогорец Станислав Генчев говори преди последния мач за тима в Лига Европа. Утре шампионите посрещат австрийския ЛАСК (Линц) в опит да вземат първи точки.

"Знаете, че Драгош Григоре е наказан. Антон Недялков няколко мача играе със счупен пръст и ще видим какво е състоянието му и дали ще може да вземе участие в утрешния мач. За него нещата са под въпрос. Във всеки един мач допускаме много елементарни грашки, които позволяват на противника да поведе в резултата. И винаги сме догонващия отбор. Утре трябва да променим точно това нещо - ние да поведем в резултата и противника да е догонващия отбор, да намалим непредизвиканите грешки до минимум. За да можем ние да наложим нашия стил и най-после да се поздравим с победа", започна Генчев.

Веднага след визитата си в България, австрийците през уикенда ги чака дерби с РБ Залцбург.
"Аз съм сигурен, че ще играят с най-добрите си футболисти и ще се опитат да спечелят мача. Както и ние имаме важен мач в неделя с Черно море, така и те имат дерби с РБ Залцбург. Но в Европа всеки иска да покаже най-доброто от себе си и да печели точки. Така че очаквам утре ЛАСК да излезе с най-добрия си състав и да търсят победа", коментира специалистът.

Каква е разликата между първия мач, завършил 4:3 за ЛАСК, и утрешната среща, Генчев вижда нещата така: "Спекулации за бъдещето на треньора. Това не е нова ситуация за мене. Знаете, че през миналата година пак бях в такова положение. Аз съм се концентрирал върху това отборът да спечели мачовете си в българското първенство и да се представя добре и да печели точки в Европа. Спекулации винаги има, без значение дали е временен или постоянен. Всичко опира до резултатите. В случая мене тези неща не ме притесняват и не ми пречат на работата. Когато играхме в Австрия, аз бях станал треньор 5 дни по-рано. Отделно имахме и много футболисти, които отсъстваха тогава. Сега единственият, който ще отсъства, е Антон Недялков. Така че може би за това време, в което работим с отбора, и връщащите се от контузии футболисти, ще се отразят положително за утрешния мач.

Не е лесно, за нашите футболисти е доста трудно след толкова поредни загуби. Но най-важното е утре да покажат истинското си лице и най-важното, че имат желание за победа. Аз съм сигурен, че в нашия отбор като качество имаме доста по-добри футболисти, отколкото при противника. Единствено трябва да го покажем това на терена, за да постигнем победа".

Въпреки лошата серия, която е най-слабата за всички участия на отбора в Европа, мотивацията била на лице.

"За никого не е приятно да влезе в негативната история, ако не спечелим утре и завършим без точки или без победа. Но аз съм сигурен, че утре отборът ще спечели 3 точки и въобще не мисля за друг вариант", завърши наставникът на Лудогорец, цитиран от БНР.

В класирането на група "J" води Антверп с 12 точки, следван от Тотнъм с 10, като и двата отбора вече си осигуриха участие на 1/16-финалите на Лига Европа. ЛАСК е със 7 точки, а Лудогорец е с 0.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.