България U19 и Турция U19 завършиха наравно 1:1 в последния мач от Група 2 в първите квалификации за Евро 2023, съобщава „sportal.bg". Мачът се игра на стадион „Спартак" във Варна.

И двете попадения на срещата бяха автоголове, като първо нашите откриха в 66-ата минута, след като Карапо вкара топката в собствената си мрежа, а след това Тодор Павлов стори същото (69’). Родните национали останаха и с десет души на терена, след като Мирослав Маринов получи директен червен картон за реплика към съдията (76’).

На нашите им трябваше задължителна победа, ако искаха да се класират към следващата фаза на турнира. С това равенство България събира в актива си 5 точки, колкото имат Турция и Люксембург. Заради по-лошата си голова разлика обаче и заради по-малкото си вкарани голове “лъвчетата” остават на третата позиция. Напред се класират само първите два отбора, но все пак нашите имат шанс, тъй като най-добрият тим от всички групи, класирал се на трето място, също продължава напред.

С 1 победа, 2 равенства и 5 точки България има добър шанс да намери място напред в надпреварата, но това ще стане ясно след като се изиграят всички мачове в останалите групи.

Снимки: Пламен Гутинов 

 

ЗА АВТОРА

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.