Тази сутрин в катедралния храм „Св. Успение Богородично" във Варна бе отслужена Архиерейска света Литургия от Техни Високопреосвещенства Неврокопския митрополит Серафим и Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Сред присъстващите гости бе и областният управител на Варна Марио Смърков. 

Ще припомним, че вчера, 24 август 2022 г., в морската столица бяха посрещнати частици от честните мощи на всеизвестния на целия православен свят Светител-хирург – светия изповедник Лука, Архиепископ Кримски и Симферополски. С голяма тържественост неговите мощи бяха посрещнати от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, десетки духовници от цялата епархия и множество жители и гости на града в Митрополитския катедрален храм „Успение Богородично“.

 Светите мощи на Божия угодник бяха донесени в град Варна от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, като преди това те бяха оставени на поклонение в богодаруваната му Неврокопска епархия в периода от 16-ти до 23-ти август, с благословението на Негово Високопреосвещенство Арголидския митрополит Нектарий от Еладската православна църква, припомниха от Варненската и Великопреславска митрополия. 

Снимки: Пламен Гутинов 

ЗА АВТОРА

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.