Арда победи с 3:1 Спартак 1918 Варна като гост и остави на последното място в класирането на efbet Лигата домакините в мача. Варненският тим продължава да е без победа, а в актива си има една точка и 6 поражения. Кърджалийският тим пък е с 4 успеха и 3 загуби, съобщава БТА.

През първото полувреме двата отбора не успяха да създадат много голови положения, но си отбелязаха по един гол. Гостите откриха при първата си по-сериозна атака в 22-та минута. Светослав Ковачев опита да намери свой съотборник в наказателното поле на домакините, но топката попадна у Тонислав Йорданов, който с хубав удар вкара гол за Арда.

В 41-та минута домакините изравниха резултата. Руслан Черненко центрира от фал отляво в наказателното поле на Арда, а Никола Борисов засече топката с глава и вкара за 1:1.

В 51-та минута Спартак можеше да вкара нов гол. Божидар Васев стреля много опасно от удобна позиция, но вратарят на гостите Васил Симеонов успя да избие топката.

В 56-та минута Лъчезар Котев със страхотен удар от границата на наказателното поле. Минута по-късно домакините отново успяха да изравнят чрез Ивайло Климентов, но голът бе отменен.

В 89-та минута Лъчезар Котев изведе в отлична позиция Иван Коконов сам срещу вратаря на домакините Иван Дичевски и той с техничен удар вкара трети гол за Арда.

Снимки: Плавен Гутинов

ЗА АВТОРА

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.