Футболният отбор на "Черно море" записа победа в последната си контрола от зимната си подготовка, играна на стадион “Тича” във Варна. Точни за 3:1 бяха Стефан Велев, Родриго Вилела и Исмаил Иса, като и трите попадения за “моряците” паднаха през първата част. Цветомир Тодоров в 79 минута намали. В спаринга Илиан Илиев отново използва много юноши от школата на клуба.

В 9 минута "Черно море" откри резултата. След добра атака отляво, Родриго Вилела проби и върна топката към 11-метровата бяла точка, където Стефан Велев реализира за 1:0. В 18 минута "Черно море" вкара нов гол.

Стефан Велев центрира отдясно в наказателното поле, а Родриго Вилела намери топката от воле и я прати в мрежата за 2:0. Преди да влезе във вратата кълбото се отби в страничната греда.

Малко след това Исмаил Иса бе изведен сам срещу вратаря на Созопол, но точно преди да стреля с левия крак топката му избяга и не успя да нанесе добър удар. В 28 минута “моряците” направиха резултата класически. Вилела сложи топката на главата на Исмаил Иса, които с плонж вкара за 3:0.

В 40-ата минута Родриго Енрике заложи топката на Исмаил Иса на границата на наказателното поле, който я насочи технично, но стражът Роман Васенев се разпъна и спаси.

Второто полувреме Илиан Илиев започна със седем промени. На местата на Иван Дюлгеров, Влатко Дробаров, Цветомир Панов, Родриго Енрике, Стефан Велев, Пабло Гарсия и Исмаил Иса започнаха – Георги Георгиев, Емил Янчев, Мартин Дичев, Денислав Ангелов, Васил Панайотов, Павел Георгиев и каращият проби френски нападател Базоло.

В 67 минута влезлият след почивката Ариф Ферадов премина през двама бранители на Черно море и от малък ъгъл стреля, но Георги Георгиев спаси. В 72 минута Васил Панайотов стреля опасно от пряк свободен удар, но топката премина на сантиметри от страничната греда.

Малко след това Денислав Ангелов центрира отдясно, където Вилела с глава стреля над вратата. В 77 минута за груб фаул срещу Велислав Василев за втори жълт картон бе изгонен Галин Димов, но неговото място зае Сава Савов. В 79 минута, след грешка в защитата на "Черно море" Цветомир Тодоров намали резултата. В 87 минута Павел Георгиев отправи бомбен удар от границата на наказателното поле, но вратарят на "Созопол" спаси.

Снимка: ПФК "Черно море"

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.