Френското обществено радио RFI се извинява за погрешно публикуване на некролози на редица все още живи знаменитости, включително кралица Елизабет II и бразилския футболист Пеле.

Медията оправда гафа с технически проблем, заради който известията за смъртта на известните личности са били публикувани на сайта на френското радио.

"Извиняваме се на засегнатите и на вас, които ни следвате и ни се доверявате. Ще поправим тази голяма грешка", написаха в Туитър от медията, която стана обект на подигравки в мрежата.

Сред обявените от френското обществено радио за мъртви са върховният лидер на Иран Аятола Али Хаменей, бившият президент на САЩ Джими Картър, кубинският лидер Раул Кастро, актьорите Клинт Истууд, София Лорен и Брижит Бардо, съобщи БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.