Националният ни отбор по футбол загуби с 0:3 срещу световния шампион Франция в контролата на „Стад дьо Франс“ в Париж. Първия гол вкара Антоан Гризман със задна ножица в 29-ата минута след рикошет в български играч. Два гола реализира влезлият като резерва Оливие Жиру - 83-ата и 90-ата минута.

Само добрите изяви на вратаря Даниел Наумов спасиха националите от още по-изразителна загуба. Единствената добра възможност за гостите бе в 79-ата минута, когато Бирсент Карагарен не намери добре топката и не улучи вратата. Така България завърши мини турнето си от проверки с трите от участниците на Евро 2020 - Словакия (1:1), Русия (0:1) и Франция (0:3) без успех.

Завърналият се в отбора Карим Бензема се контузи през първото полувреме и напусна принудително. Много е вероятно той да пропусне старта на европейското първенство срещу Германия.

Селекционерът Ясен Петров заяви: „Огромен респект, защото играхме срещу много силен отбор. Предварително знаехме, че имаме шест смени и трябва да ги направим по-рано, защото има много умора. Франция е много подготвен отбор. Мисията беше наистина много трудна. Видях много класа срещу нас. Не съумяхме да се възползваме от ситуацията, която имахме при 1:0. Не мога да кажа, че футболистите не се стараха. Само можем да печелим от мачове с такива противници. Двойката ни централни защитници, както и тройката, играха във всички мачове. Има натрупана умора. Футболистите отпаднаха в края. Вальо няма игрови ритъм, но изкара три мача по 90 минути. Срещу нас имаше един много силен отбор. За момчетата това е безценен опит, защото се докоснаха до големия футбол. Знаехме къде ни е нивото. Обстановката беше прекрасна. Благодарим на всички, които организираха това нещо“.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.