Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи за поста еврокомисар, отговарящ за финансовите услуги, финансовата стабилност и Съюза на капиталовите пазари, ирландската евродепутатка от Европейската народна партия Мърейд Макгинес.

Изпълнителният заместник-председател на Комисията Валдис Домбровскис ще отговаря за ресор "търговия". Той ще остане представител на Еврокомисията в Еврогрупата заедно с еврокомисар Паоло Джентилони.

Валдис Домбровскис пое временно ресора на еврокомисар по търговските въпроси на ЕС след оставката на Фил Хоган, съобщи БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.