България се превърна в западна държава, натовска и европейска, която, колкото и да хленчат и да я хулят разни мъдреци, е във всяко отношение съпоставима с другите западни държави. Дори мантрата, че била най-бедна в Европа, която с такъв ентусиазъм повтарят (и която, ако вярваме на "Дойче веле", напоследък вече не била вярна) не отменя постигнатото, защото да си дори последен в групата на първите е нещо хубаво."

Това казва в интервю за сайта "faktor.bg" бившият премиер и настоящ конституционен съдия Филип Димитров.

"Организираната престъпност я има и днес. Голяма част от нея е по наследство червена, казва още той. Но този, който днес се мъчи да убеди спонсорите си, че България е мафиотска държава, може да постигне един-единствен резултат - марш навън, към Евразия."

Запитан дали партиите на прехода трябва да слязат от политическата сцена и да се даде обществена енергия на нови политически проекти, Филип Димитров отговаря, че винаги е подчертавал, че "модата на десетки партии не помага на демокрацията".

Според него за една партия трябва да е ясно какви цели преследва, кой я води и как смята, че трябва да си гони целите. "Ако някое от тези неща липсва, обикновено не се получава. Политиката не е просто проект. Проектът е за получаване на средства, а партията - за получаване на доверие. Тя трябва да има цел, но и да буди доверие и да дава основание да очакваш, че утре няма да те е срам от нея."

Сайтът "Faktor.bg" е известен с острите си критики към Русия и президента Румен Радев, като в отразяването на протестите срещу правителството, Бойко Борисов и Иван Гешев не одобрява прояви като улични блокади и замеряне на сгради с яйца и домати и поставя акцент върху това, че те изглеждат манипулирани от проруски интереси, олицетворени от държавния глава и хора като Мая Манолова, подчертава "Дневник".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.