Роджър Федерер съобщи в социалните мрежи, че ще се подложи на нова операция на коляното, която няма да му позволи да играе тенис дълго време. 40-годишният швейцарец публикува видео обръщение: „Здравейте, Роджър е, надявам се да сте добре. Искам да ви уведомя какво се случва с мен след Уимбълдън. Както можете да си представите, положението не е лесно. Направих много прегледи на коляното си, събрах възможно най-много информация, след като се нараних допълнително по време на сезона на трева на Уимбълдън. Това не е начинът, по който мога да продължавам.

Казаха ми, че за да се чувствам добре в дългосрочен план ще е нужно да се подложа на операция, така че реших да се подложа на такава. Ще бъда на патерици за много седмици и извън тениса за много месеци.

Ще бъде трудно, разбира се, но знам, че това е правилното решение, защото искам да съм здрав, да мога да бягам в дългосрочен план. Искам да си дам и зрънце надежда, че мога да се завърна в Тура под някаква форма. Реалист съм, не ме разбирайте погрешно – знам колко е трудно на тази възраст да преминеш през нова операция. Ще опитам, искам да съм здрав, ще премина през рехабилитационния процес, докато все още съм активен, което ще ми помогне в този период.

Благодаря ви предварително за всички съобщения, защото най-вероятно ще има много такива. Винаги сте били невероятни и сте мислели за мен, някои страдат с мен, някои искат да ме видят отново на корта, отново усмихнат – оценявам това.“

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.