Евелин Банев, по прякор Брендо, който през 2018 година беше осъден на шест години затвор за пране на пари от наркотрафик и оттогава се издирва, тази сутрин се е предал, съобщи БНР.

Той е отишъл с адвокат в Централния софийски затвор, посочиха от Министерството на правосъдието.

Брендо изчезна преди шест години, малко след като получи присъда за пране на пари. Тогава беше обявен за международно издирване от българските власти. През 2018 година те не са го открили на адреса му.

Той има присъди в няколко държави. Румъния го издирваше заради 10-годишна присъда за наркотрафик, а в Италия го чакат 20 години затвор отново заради дрога по аферата "Кокаинови крале".

Брендо е откаран в полицията, за да бъде идентифициран и да бъде приведен в затвора, за да излежи присъдата си.

Той има и украинско гражданство.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.