В началото на месец юни, Слънчев бряг ще посрещнe над 180 ключови представители на туристическия бранш от
Мащабно събитие, събиращо на едно място над 180 от най-изявените представители на туристическия бизнес от Германия, Австрия и Швейцария, ще се проведе от 5 до 7 юни в най-големия ни курорт - Слънчев бряг!

“Erlebe Bulgarien”/“Изживей България“ се организира съвместно от fvw|TravelTalk (най-популярната и авторитетна медия за туризъм в Германия), концесионера на Летище Бургас и Летище Варна - „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, Асоциацията на инкаминг агенциите в страната, Libena Bulgarian Hotels (Melia Hotels), с подкрепата на Министерство на туризма. Полетите от/до Германия за участниците в събитието се осигуряват от авиокомпаниите Electra Airways/SunExpress и Fly Lili /International Carrier Consult.

Целта на провеждането на “Erlebe Bulgarien”/“Изживей България“ е популяризиране на дестинация „Българско Черноморие“ пред професионалистите в туристическия сектор от немскоговорящите страни, предоставяйки богата информация за развитието на туризма и условията, които предлага България като атрактивна лятна дестинация.

Програмата на тридневното събитие е наситена с множество срещи и включва специализирана конференция, модерирана от Клаус Хилдебрандт (главен редактор на fvw|TravelTalk) и Дирк Рогл (Travel Commerce), на която се очаква да присъства министърът на туризма – г-н Евтим Милошев, уъркшоп за представителите на туристическите агенции, обиколки из няколко от най-красивите кътчета на Южното Черноморие, посещения и събития в хотелите Hotel Melia Sunny Beach, Sol Nessebar Resort и Wave Resort.

„Във все по-конкурентната среда е много важно България да бъде маркетирана като туристическа дестинация! С това събитие създаваме огромна видимост за страната пред германския туристически сектор. Много съм благодарен на всички партньори и колеги, които правят това възможно!“, заяви Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД и Председател на УС на Алианс Българско Черноморие – д-р Франк Кванте.

„Българските хотели посрещат германски гости от много десетилетия. За нас това събитие е възможност да покажем пред нашите най-важни партньори съвременното лице на българския туризъм и прекрасните преживявания в Слънчев бряг и регион Бургас“, сподели Веселин Данев, Председател на УС на Българската хотелска асоциация.

„Събития, организирани заедно с fvw|TravelTalk са сред най-добрите маркетингови инструменти за популяризиране на България като туристическа дестинация в Германия. Стремежът ни трябва да бъде това да е само началото на една последователна и целенасочена комуникационна и маркетингова политика на немския пазар“, категоричен е Иван Грошев, Председател на УС на Асоциацията на инкаминг агенциите.

Събитието е поредна стъпка към популяризирането на страната ни като атрактивна туристическа дестинация чрез обединяването на усилията от концесионера на Летище Бургас и Летище Варна – „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, съвместно с представителите на туристическия бизнес от страната и чужбина.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.